София. До края на месец януари не трябва да разхлабваме нищо повече освен плановите дейности в болниците. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ д-р Мими Виткова, председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване и бивш министър на здравеопазването.

„Все още не знаем, ще има ли и какви ще бъдат последствията от празничните дни – Коледа и Нова година. Можем да наблюдаваме и да отчитаме резултатите от тези празници едва след 20-25 януари. Преждевременното разхлабване на мерките може да ни изиграе много лоша шега, както се случи през летния сезон след пролетните ограничения, когато бяхме първенци в Европа, дори и в по-широк периметър“, поясни тя.

Според д-р Мими Виткова е необходимо да бъдем много по-внимателни до края на месеца преди да бъдат предприети по-нататъшни решителни стъпки за разхлабване на мерките, защото можем да останем неприятно изненадани. Ако мерките бяха предприети по-рано, те можеха да спасят много повече човешки животи, добави тя. Д-р Виткова коментира и предстоящите парламентарни избори у нас, които ще се проведат на 4 април. По думите й рисковете са сериозни особено в изборния ден и ако се разреши свободното събиране на хора на предизборните срещи по време на кампанията.

Цоня СЪБЧЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови