София. Доброволците ще помагат в инспекцията, а не на терен. Това каза изпълняващият длъжността директор на СРЗИ д-р Илонка Маева пред журналисти, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

„В такава ситуация с висока заболеваемост голямо носителство и допълнителни ангажименти е ясно, че имаме нужда от помощници. Ние и към момента имаме доброволци, включително и от Столична община, столичен инспекторат, предимно млади хора, които се отзоваха на нашата покана. Тук говорим за подкрепа от наши колеги. Не мога да ви кажа къде кой ще сложим, защото искаме да видим тези хора с какво всъщност са се занимавали досега, каква е професионалната им квалификация и къде можем да ги използваме. В никакъв случай не говорим, че те ще извършват външен контрол в обекти. Както знаете, в заповедта на министъра много ясно е подчертано, че контролната дейност по спазване на всички противоепидемични мерки е възложена на подведомствените структури на министерство на здравеопазването. Там са включени абсолютно всички министерства, структури и общините, поради което там има достатъчно ведомства и служби, които да извършват контрола. Нашата основна задача не е контрола, а епидемиологичния надзор. Колегите , които са дошли при нас, искаме да използваме за това. Всеки за мястото, за което е подходящо”, обясни д-р Маева.

Тя добави, че веднага ще започнат да помагат на РЗИ.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови