София. Трима лекари обслужват всички настанени в свищовската COVID болница. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ депутатът от БСП д-р Илиян Тимчев, който е доброволец в болницата в Свищов.

„В болницата в Свищов се сблъсках с това, което се наблюдава в общинските болнични заведения в цялата страна. Основни проблеми са кадровият дефицит и лошата материална база. Повечето от лекарите, които са назначени и работят в болницата в Свищов, са в предпенсионна или пенсионна възраст, някои са с хронични заболявания. В момента някои от медиците са носители на вируса и са карантинирани вкъщи, а други използват отпуск. Когато дойдохме тук, пациентите бяха 25, в момента са 45. Днес ще бъдат изписани 10“, обясни той.

Д-р Илиян Тимчев каза още, че преди пристигането на доброволците от БСП, от сутринта до 14 часа пациенти са чакали за прием в свищовската болница. Към момента настанените болни са в стабилно общо състояние, увери той. Болничното заведение не разполага с реанимация, а само с един интензивен сектор за подаване на кислород, добави депутатът от БСП. Той призова за добра организация, разбирателство и колегиалност в условията на пандемията от коронавируса.

Евелина БРАНИМИРОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови