София. Ваксините и лекарствата са подложени на много повече изследвания в сравнение с храните, които ни предлагат в супермаркета. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз (БЛС).

„Лично аз се притеснявам много повече от това какво се предлага в супермаркетите като храни. Там също се прилагат изключително много технологии, за които не се изисква изпитателен период как ще ни подействат на организма, а се пускат директно в хранителните вериги. Ако се замислим дали огромният брой храни в магазините, произведени по незнайни начини, не са опасни за нас, ще видим, че това, което ни предлагат като ваксина или лекарство е подложено на много повече проверки и изследвания. Освен всичко друго то е изобретено от хора, които не са със зли намерения“, обясни той.

Според д-р Иван Маджаров прекаленото говорене на технологичен и специализиран език носи повече притеснения за обществото, защото голяма част от термините са разбираеми само за специалистите и по-скоро предизвикват тревога. Той призова за повече доверие в науката.

Росица АНГЕЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови