София. Много от хората, които са с COVID-19, са част от протестите. Това каза директорът на РЗИ – София д-р Данчо Пенчев в интервю за предаването „Тази сутрин“ по бТВ. „Ако ние през юни месец сме имали около 550 случая, тогава, когато се либерализираха мерките, в месеца юли случаите станаха почти 4 пъти повече, т.е. това е опашката от действието от либерализацията на мерките и неглижиране на противоепидемичните мерки. Това, което можем да очакваме от тези протести, е абсолютно по същия начин в процеса на времето да се достигне до тенденции”, каза още той.

Относно възобновяването на брифингите, той обясни, че се надява се хората да чуват посланията, които Щабът отправя към обществото.
Д-р. Пенчев изрази несъгласие с твърдението, че училищата стават източник на зараза. „При спазването на тези противоепидемични мерки, които са разпоредени за присъствено обучение, и мерките, които се взимат при констатиране на положителен случай, тъй като ние не говорим за болен все още, а за положителен случай, не би трябвало да се достигне до някаква възможност, която да подпомогне разпространението на заразата“, каза още той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови