София. С новите линейки екипите ни ще станат 60 и това ще е достатъчен ресурс. Това каза директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев на брифинг в ЦСМП – София по повод създадената организация по оказване на спешна медицинска помощ в столицата, предаде репортер на Агенция „Фокус“. , предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Половината от новите коли са със седалки за най-леките случаи, където не е необходимо да ходи бяла престилка на този адрес. Останалите са линейките от Пожарната, които са оборудвани като нашите без някои апарати. 6 са оборудвани линейки”, каза още Гелев.

Д-р Гелев обясни, че ако днес са 25 екипа, които са служители на ЦСМП, с тези нови 10 ще станат 35. “Тези нови линейки, които са изцяло оборудвани и ще дойдат в сряда, ще бъдат насочени единствено и само за подпомагане на обслужване на адреси с COVID”, обясни той.

Д-р Гелев каза, че с новите линейки ще станат 60 екипа и това е достатъчен ресурс. „Тези екипи, които ще се организират, ще бъдат от шофьор и парамедик. Няма от къде да дойдат лекари”, добави той. Д-р Гелев обясни, че в десетте нови коли от МВР ще работят техни служители, които са минали курс по първа помощ.

Теодора ПАТРОНОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови