София. Към 17.00 ч. 70 случая на коронавирус бяха обслужени, около 100-ина чакат. Това каза директорът на ЦСМП – София д-р Георги Гелев по време на извънреден брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Това, което мога да ви кажа от днешното дежурство е, че 21 екипа работят за столицата само за града. Плюс 10 екипа на МВР – 31, плюс 5, които са парадемици и шофьор, т.е. 36 екипа в момента обслужват столицата. Адресите към 17.00 бяха 70 COVID бяхме обслужили. От тях 7 са за болница и бяха настанени. Чакат около 100-ина.

“Онова, което предлага ръководството на министерството представлява облекчаване на нашата работа”, каза д-р Гелев.

Той заяви, че така ще има място, където да бъдат прегледани от лекар всички онези, които имат някакви оплаквания и смятат, че това е COVID.

“Над 80 % ще върнат вкъщи за лечение, но една друга част, на която се налага хоспитализация чрез нас, ще бъде насочена за хоспитализаиция. Според нашите изчисления около 3000 са болните или съмнителните за COVID на 24 часа, то около 20 % или 60 пациенти се нуждаят от болнична помощ”, каза д-р Гелев.

Той прогнозира, че от утре нещата ще бъдат значителни подобрени.
Деница КИТАНОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови