Както много хора знаят, при простатит, възпалителния процес засяга и   задната уретра, семенните везикули, и семенната туберкула. Симптомите може и да не се проявят, но понякога могат и да излязат на преден план и да се превърнат в сериозен проблем.

При остър простатит, който не се лекува, може да се появи абсцес на простатната жлеза, последван от висока температура, втрисане, силна болка в перинеума и затруднено уриниране. Ето защо при остър простатит е изключително важно да се свържете с уролог веднага.

Що се отнася до хроничния простатит, той протича по различен начин. Периодично се влошава, тогава настъпва повече или по-малко продължителна ремисия (тоест болестта не се проявява). В резултат на това мъжете не бързат да се консултират с лекар. Но това не е най-добрият изход от ситуацията, тъй като всеки път възпалението  се изостря и може да има лоши последствия. Например, да се развиват заболявания като сперматоцистит и везикулит, което от своя страна да доведе до безплодие. А лечението на безплодието е много трудно.

Също така, ако хроничният простатит продължи дълго време, това би могло да предизвика склероза на простатата. В жлезата секретът застоява и се стига до атрофия.

Наличието на кисти на простатната жлеза също е голям проблем, който затруднява лечението. От своя страна кистите могат да образуват камъни в жлезата и да причинят болезнени усещания при оргазъм, при движение на червата или уриниране.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови