София. Хубаво е, че има ваксини и който иска, нека се ваксинира, защото това е негово право, но не бива да бъде негово задължение. Това каза началникът на Детска клиника към Инфекциозна болница за предаването „Тази сутрин“ по БТВ. „Аз съм против задължителната ваксинация. Ако това се случи, аз ще съм първият, който ще излезе да протестира. Трябва някой да ме заплаши много сериозно, за да се ваксинирам. Винаги съм защитавал ваксините, но към тези ваксини за COVID-19 имам резерви. Хубаво е, че ги има и всеки, който иска, нека се ваксинира, но да се налагат тези ваксини задължително и за масово приложение със всякакви силови и административни мерки, е много грозно и опасно. Тези ваксини са създадени за много кратко време, а страните, където тези ваксини са най-масово прилагани, отново са затворени. Тези ваксини се натовариха с много очаквания“, посочи Мангъров.

„Всички тези аргументи за ваксините отпадат предвид обстоятелството, че производителите първото, което направиха, е да поискат да бъдат освободени от отговорност. Когато човек отиде да си прави ваксина, той подписва информирано съгласие, че всичко, което ще му се случи след това, е за негова сметка. „Модерна“ е фирма, която до този момент не е имала нито една ваксина, а сега получи милиарди без да има нищо насреща“, заяви той.

„Ако ние сме убедени в ефективността и безопасността на ваксините, защо се подписваме? Бих искал да съм сигурен, че ако с мен се случи нещо, всичко, което бих изкарал до края на живота си, ще бъде възстановено на моето семейство. Това, което стана по време на предишните вълни – някои медици лекуваха по телефона, това не бива да се допуска. Медиците трябва да работят и всеки, който иска от тях, нека се ваксинира, но това да си ваксиниран не предпазва да разнасяш заразата. Аз всеки ден влизам в COVID клиника и общувам с пациентите. Ако някой си мисли, че светът започва от нас, много се лъже. Това което се случва сега, се е случвало многократно в човешката история. Хубаво е, че има ваксини и който иска, нека се ваксинира, защото това е негово право, но това не бива да бъде негово задължение и да бъде каран да се ваксинира заради риска да си загуби работата“, допълни той. По думите му това е решение, което всеки трябва да вземе индивидуално. Той добави, че ваксините могат да спасят човешки живот, но те не са абсолютни.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови