София. 1681 са новите случаи на коронавирус в страната. Това каза доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Здравей, България” по Нова телевизия. По думите му вероятно има някакъв технически проблем с информационната система и затова данните за изминалото денонощие не са обновени.

„1681 са новите случаи на коронавирус в страната. Продължаваме да се движим в около 14-15% положителни от всички изследвани на ден. 8 309 са в болница. Тук също имаме намаление. Най-слабо е намалението при хората, които се нуждаят от интензивни грижи – 781 са те. Почти същият е броят на загубилите битката с COVID – 103-ма са починалите през изминалото денонощие“, посочи Кунчев.

„Имаме постепенно намаляване на бройките и броят на починалите прави впечатление. Това е най-трудният за анализиране проблем, защото влияят твърде много неща. Важно е между тях да няма такива случаи, свързани с начина на лечение на хората и да не правим грешка с това как ги лекуваме или диагностицираме. Тук мисля, че грешка няма, защото правим това, което се прави в целия свят и то с препаратите, с които се работи в целия свят“, заяви той.

„Колкото по-бързо осигурим защита на хората, дори да има възникване на заболяване и след имунизация, те няма да бъдат толкова тежки, че да трябва да бъдат лекувани хората, камо ли да водят до смърт“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови