София. Ще успеем да сме сред първите ваксинирани европейци. Това каза доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб в “Здравей, България” по Нова телевизия”.

“Тъй като предстои заседание на Националния ваксинационен щаб, който да определи конкретната дата. Тя е от 27 до 29-ти декември. На 24-ти от Брюксел тръгват всички камиони, които да разснасят ваксината в цяла Европа. Естествено, заради разстоянията в Холандия ще пристигне за 2-3 часа, при нас за над 24 часа. Вероятността да пристигне в България точно на Коледа, на 25-ти е много голяма. Ще оставим дежурни екипи, които да я чакат в София”, каза още доц. Кунчев.

Той посочи, че в 6 болници в София ще се приложи началото на имунизацията. “Сега, вие разбирате, че тя е малко символична. С тези 5000 дози, ние не можем кой знае какъв ефект да постигнем”, допълни още доц. Кунчев.

Доц. Кунчев обясни, че от февруари нататък ще пристигнат големите количества ваксини.

Според него е хубаво първият ваксиниран у нас да е знаково лице.
“На който и да направим в болницата, дали ще е лекар, дали ще е санитар, ще бъде напълно заслужено. По-скоро ще направим, ще бъде напълно заслужено. По-скоро ще оставим това като избора на ръководствата на болницата и на ПР специалистите”, коментира доц. Ангел Кунчев.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови