София. Ще се наложи налагане на доста мерки, но не и затваряне на населени места. Това каза главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб срещу коронавируса доц. Ангел Кунчев в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Ще се наложи налагане на доста мерки, но не и затваряне с блокиране на цели населени места, а реакция с местата – клъстери и епидемични огнища. Ние и в момента имаме такива и вземаме мерки. В село Зайчар в област Бургас например не сме затваряли селото, но затворихме всички заведения, където може да се осъществяват връзки. Оставихме само хранителните магазини“, посочи Кунчев.

„Това, което имаме като брой положителни случаи, е на база на изследванията, които се правят. 50 000 заразяват в момента, но оттук не следва автоматично, че вирусът се разпространява бързо, ще се срещне всеки с него и ще се развие колективен имунитет, но това не знаем кога ще стане. От миналата седмица 10 души в момента заразяват 11, но това не е достатъчно, за да се стигне до колективен имунитет. Хората са уморено от мерки и ограничения. Дай Боже ваксината да дойде и да е ефективна, за да сложим край на тази драма“, допълни той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови