София. Ще предложим имунизация на хората, които участват в подвижни избирателни комисии, защото те директно ще контактуват с хора, поставени на домашно лечение, на изолация и хора в карантина. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг в Министерски съвет за разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Не считаме, че има някакъв задължителен характер да предлагаме имунизация на хора, които ще отидат да гласуват, защото това не повишава риска им от заразяване в сравнение с всичко, което правят в нормалното си ежедневие. Процесът на гласуване отнема 15-20 минути и ако човек спазва правилата, особен риск няма. От отношение на мерките, които страните поредприемат спрямо нас, понякога те са несправедливи, но всяка страна има право да решава сама за себе си“, допълни Кунчев.

„Гласуването в COVID отделенията ще бъде голямо предизвикателство. Това ще стане с мобилни урни или с поставен урна на определено място. Хората ще бъдат снабдени с всичко необходимо. Няма да изложим на риск нито един член на избирателна комисия“, каза още Кунчев.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови