София. Ще наблюдавате минимум 1000 души в рамките на 2 години, за да видим дали изграждат имунитет, какво е нивото на антителата и на клетъчния имунитет, за да сме сигурни колко време тази ваксина ни пази. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ. По думите му над 40- 45% вече са желаещите от лечебните заведения да се ваксинират. „Работим с нов препарат, който в момента доказва качествата си. Ние знаем, че той създава имунитет, но колко е продължителен е въпрос на време. Ще наблюдавате минимум 1000 души в рамките на 2 години, за да видим дали изграждат имунитет, какво е нивото на антителата и на клетъчния имунитет, за да сме сигурни колко време тази ваксина ни пази. Всички производители работят върху това имунитетът да е максимално продължителен. За момента теоретично се счита, че той е минимум 6 месеца“, заяви Кунчев.

По думите му тези ваксини струват на държавата около 300 млн. лв. Той уточни, че всички български граждани могат да бъдат имунизирани, независимо дали са здравноосигурени, или не.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови