София. Ще бъде доста по-сложно и за нас, и за администрацията провеждането на изборите при един много голям брой болни и карантинирани. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на интервю в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Когато ни извикаха на тези консултации, ние казахме, че няма как да се даде абсолютно точна прогноза дори и за две- три месеца на пред, пък камо ли за два-три месеца, така че определянето на датата на изборите си беше правомощие на президента и той се възползва от него. Оттам нататък дали с повече болни или с по-малко болни, избори ще има. Въпросът е, че ще бъде доста по-сложно и за нас, и за администрацията провеждането им при един много голям брой болни и карантинирани“, обясни здравният инспектор.

Той заяви, че една пандемия от въздушно-капкова пандемия не може да бъде спряна, нито с мерки на границата, нито с мерки вътре в страната, но може да бъде държана под контрол, за да не разруши здравната система. Кунчев каза, че имунизацията върви спрямо това колко ваксини имаме.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови