София. Хотелите, училищата и големите вериги магазини изпълниха доста точно мерките. Това каза доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб в “Здравей, България” по Нова телевизия”.

“Никога не съм твърдял, че контролъте ключовият. Това, което виждаме в Европа и в света, че е хубаво да има контрол”, каза още доц. Кунчев. Той посочи, че е по-хубаво хората да знаят какво правят и да спазват мерките.

“Поне моите наблюдения показват, че има три групи предприятия, които изпълниха доста точно мерките. Това са хотелите, това са училищата и големите вериги магазини. Много инвестираха, добра организация създадоха”, заяви още доц. Кунчев.

По думите му, когато спреш много строго контрола на влизане се струпват много хора отвън. “Ако те спазват тези два метра и с маски – никакъв проблем”, каза доц. Кунчев.

На въпрос кой ще контролира това, защото магазинът едва ли има ресурс отвън, доц. Кунчев отговори: “Има или няма ресурс, малко грубо звучи – ама не ме интересува. След като обектът е техен и искат да работят, ще създадат организация и отвън да има контрол, а ние ще помагаме”, допълни още той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови