София. Успяхме да намалим броя както на новозаболелите, така и на хората, които се нуждаят от медицинска помощ, но е рано да говорим за окончателно пречупване на тенденцията. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Неделя 150“ по БНР. „Малко е рано да се говори за окончателно пречупване на тенденцията, но че се пречупи и успяхме да намалим драстично натиска върху здравната система се вижда от всички. Очевидно е, че успяхме да намалим броя както на новозаболелите, така и на хората, които се нуждаят от медицинска помощ или тези, които го карат най-тежко и попадат в интензивните отделения“, посочи Кунчев.

„Трудно е да кажем, че има единно мнение по въпрос за учениците. Няма го и световен мащаб. Болшинството от страните, които въведоха почти пълен локдаун не прекратиха дейността на детските градини и училищата. Малко трудно е да се каже в каква степен е тяхната тежест, особено при най-малките деца. Тя не е водеща и не е най-голяма, но безспорно по този начин може да се осъществяват контакти. Стараем се винаги да търсим баланса между това да намалим риска и да не прекратяваме всички социални дейности, защото това води до тежки последици“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови