София. Първите резултати от празниците ще видим до средата на януари. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ. „Вирусът е навсякъде около нас. Ако се спазват изискванията, които сме направили за неконтактуване на отделните ученици от отделните паралелки, плюс мерките за маските, дистанцията и дезинфекцията, рискът достига до приемливи нива. Ясно е, че мерките няма да доведат до дистанцуионно обучение цяла година, но всяко правителсто реагира спрямо ситуацията.

„Дали големите ученици ще продължат дистанционно, зависи от данните от първата работна седмица, които ще видим на 11 -12 януари. Ако имаме стабилно задържане и намаляване на заболяемостта, както и ниски нива на смъртността, можем да ускорим процеса. По-вероятно е да останат на дистанционно обучение, но нека видим данните7, каза още той.

„Първите резултати от празниците ще видим до средата на януари. Имаше събирания и това няма как да не даде своите резултати, но мисля че се спази един много приличен режим на спазване на мерките и няма да има взривоподобно увеличаване на случаите“, посочи той.

„Засега вървим към постепенно разхлабване на мерките заради намалението, което успяхме да постигнем. Трендът определено е надолу и вече не сме на първо място по смъртност. Въпросът е да задължим тази позитивна тенденция“, допълни той

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови