София. Обсъждаме да отворим само търговската дейност в моловете, а да остане затворена само социалната част. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Тази сутрин“ по БТВ. „Много се надявам заведенията да не отворят самоволно. Вчера имаше една дискусия в Министерството на здравеопазването, като една част от дискусията не беше много лицеприятна. Напълно разбирам тези хора, защото някои заведения не работят вече 10 месеца. Едва сега след тази нотификация от ЕС ще тръгнат разплащанията и те ще получат сумите за ноември и декември. Разбирам тези хора. В заведенията, ако се спазват отстоянията и 50% натоварване, те имат много мощни уредби за смяна на въздуха зарази пушачите и това намалява риска. Рискът там е ако тръгнат да се правят тържества. Едно е да влезеш със семейството , да вечеряш и да си тръгнеш, а друго е да останеш, да има певица, да се развъртят хора и да започнат усилено йконтакти. Пълна справедливоста няма как да има. Аз също го виждам и в градския транспорт. Сега обсъждаме да отворим само търговската дейност в моловете, а да остане затворена само социалната част – там ,където се събират хората и играят деца, но да има възможност търговските обекти да заработят отново“, заяви Кунчев.

На въпрос как ще убедят учителите да се ваксинират, Кунчев посочи: „Само по един начин – като им казваме истината и им даваме цялата информация. Няма друг начин, защото решението е на всеки един човек. Човекът, който трябва да е най-много загрижен за неговото здраве, е той самият. Ако има страхове, трябва да пита и трябва да получи информация“.

„Казваме цялата информация и истината, но хората решават. Там, където има скептицизъм, трябва да отговорим на него. Трябва да стигнем до 70% от хората, защото иначе се губи ефектът за обществото. Ще има защита за всеки имунизиран, но няма да има защита България като общество и страна“, посочи той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови