София. Затягане на мерките ще има тогава, когато заболеваемостта продължи да расте рязко нагоре. Това каза на брифинг след доставката на 51 600 дози от ваксината на „Moderna” срещу COVID-19 главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Нещо, което за момента сме преодолели. Вървим към плато. Тя не е еднаква във всички райони. Вероятно ще има и райони, където можем да си позволим и по-ранно освобождаване на мерките, ако те са с ниска заболеваемост. При първите засегнати, вече има намаление“, коментира доц. Кунчев.

По думите му в тези три взрива от миналата седмица в старчески домове, и в трите причината е била в персонал, който е вкарал инфекцията и който не се е имунизирал. „Днес ще изпратя писмо и до Министерството на труда и социалната политика. Без да има принуда ги държим на позицията, че тази ваксина трябва да е доброволна, но хората, работещи с възрастни хора носят много по-голяма отговорност и трябва да бъдат имунизирани. Не трябва да са задължени, но все пак да използваме всички канали да ги убедим да се имунизират“, подчерта доц. Ангел Кунчев.

Люба АЛЕКСИЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови