София. Никой не може да направи точна прогноза кога ще бъдат отворени заведенията. Ако цифрите вървят нагоре, няма как да се случи. Трудно е да кажем точно кога. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в предаването „Неделя 150“ по БНР.

„Ако има пречупване на кривата, която за момента върви нагоре, ако задържим заболеваемостта под 200 на 100 000 и няма този непрекъснат ръст в приетите в болница и настанените в интензивен сектор, ще има зелена светлина“, каза още той.
Доц. Кунчев посочи, че в момента сме в процес на разрастване на заразата.

„От миналата седмица броят на приетите пак мина психологическата граница от 3000 в болница и 300 в интензивни отделения“, допълни той.

Главният държавен здравен инспектор отбеляза, че все повече доставката на ваксини не е проблем, като към момента се натрупва количество, необходимо за обхващане на изборната администрация.

„Най-големият проблем е със секционните избирателни комисии. Тъй като тяхното назначаване е на доста късен етап. Ние помолихме изборната администрация и самите партии да ни подадат хората, желаещи да участват в ЦИК на по-ранен етап, за да получат първа и втора игла“, каза той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови