София. Ние сме със средния ръст по заболеваемост с коронавирус за Европа, поради което и запазваме в класациите тези места. Това каза главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб срещу коронавируса доц. Ангел Кунчев по време на брифинг в Министерството на здравеопазването, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Ръстът в ЕС на база седмична информация за предната и по-предната седмица е плюс 23 %. Което е абсолютно равно на ръстът в България, който също е плюс 23 %. Има една страна в ЕС, който има отрицателна тенденция – това е Дания с минус 20 %. А има и такива, които са със значително по-висока – на първо място е Латвия с плюс 275 %, Великобритания с плюс 97 %, Словакия с плюс 60 %, Нидерландия – плюс 42 и Полша с плюс 55“, обясни той.

Доц. Кунчев обясни, че в картата на Европа България все още е в зоната на най-светло оранжево. Той добави също, че няма промяна към изизскванията на други страни към България при пътуване.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови