София. На 4 януари очакваме около 20 хил. ваксини, след което започваме да ги получаваме на седмична база. Това каза доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб в “Здравей, България” по Нова телевизия.

“Днес има още малко количество на два-три региона. Всички други направиха имунизациите основно в лечебните заведения. Това са около 4500 колеги имунизирани. Предтсои още на 4 януари да пристигне следващата пратка. Доста по-голяма – около 20 хил. ваксини. От тук нататък започваме да получаваме на седмична база ваксините. Те няма да идват с камиони от Белгия, ще идват със самолет, кацащ на летище “София””, обясни доц. Кунчев.

По думите му това улеснява логистиката и я прави по-бърза.

“Ние ще разпространяваме ваксините до всяка една област, до всяко едно РЗИ. Тук говорим само за една ваксина. Ваксината на “Модерна” върви по петите на тази “Пфайзер”. Аз очаквам, че докрая на януари тя ще е факт. Вчера Великобритания й даде предварително одобрение, което значи, че може да очакваме, че това ще се случи и в ЕС много скоро”, допълни още главният държавен здравен инспектор.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови