София. Надявам се до десетина дни да има общоевропейски отговор какво да правим с имунизацията с „АстраЗенека“. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за „Денят започва“ по БНТ.

„Масово в България втората доза на „АстраЗенека“ се появява в края на април и в началото на май, до тогава ние ще им кажем какво да правят. Работи се много по въпроса дали могат да бъдат взаимнозаменяеми. До момента няма твърдо решение. Има само една препоръка на „Роберт Кох институт“, който счита, че могат да бъде заменена с „Пфайзер“ или „Модерна“, но докато това не бъде доказано, че има смисъл няма да се практикува“, коментира той.

„Аз се надявам до десетина дни ние трябва да имаме отговор и то общоевропейски, не всяка страна да се чуди какво да прави, а да обясним на хората какво точно да спазват“, добави той. Доц. Кунчев коментира, че има вариант хората да останат само с една доза, защото има някаква защита, която обаче не е пълна.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови