София. Молбата ни е хората да ограничат посещенията в храма, има много други начини, с които празникът да се почете. Това каза на брифинг главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Доц. Ангел Кунчев, заяви, че влизането в църквата не е забранено. „Трябва да спазваме и отстояние, и да ползваме лични предпазни средства, както и да избягваме струпването на много хора. Така е за всички други обекти, с оглед намаляване на възможността от предаване на вируса“, коментира той.

„Препоръчваме на хората да влизат в храмовете в часове и момент, когато няма много хора. Общите правила важат за театър, мол, ресторант, магазин и т.н.“, допълни доц. Ангел Кунчев.

„Ние не даваме на църквата схема какво да прави, а основните правила, които трябва да спазва. Това зависи от големината на храма и от организацията. Те имат опита от миналата година, нашата молба към хората е по възможност да ограничат посещението. Има много други начини, с които да се почете празникът“, каза още той
Мариела ЧЕПЕЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови