София. Много е лесно на фона на 3 200 души, които се лекуват в болници, да намериш трима, при които е имало забавяне на линейката и не е имало навременно приемане в болницата. Това каза на брифинг в Министерски съвет главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Прави ми впечатление едно нещо и във вестниците, и в социалните мрежи: налагането на някакъв извод за тотален хаос в системата. Ако твърдя, че всичко е идеално и всеки получава абсолютно навременна помощ на секундата, сигурно няма да съм прав, но нека да погледнем цифрите. В момента в болниците в България се лекуват 3 200 души. Те получават пълната медицинска помощ, включително лечебните препрати, които получават болните в целия свят“, посочи Кунчев.

„Много е лесно на фона на тези 3 200 души да намериш трима, при които е имало забавяне на линейката и не е имало навременно приемане в болницата и някакво неразбирателство между общопрактикуващ лекар, Спешна помощ, болница и т.н. Положението в Европа е изключително тежко, най-тежко в целия свят в момента. Континентът влезе в кривата на повишаване на заболяемостта и то значително“, допълни той.

Теодора ПАВЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови