София. Има едно нездравословно фокусиране върху здравния характер на изборите. Това непрекъснато въртене не помага на никого, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в предаването “Още от деня” по БНТ.

“Готови сме, не е някаква изненада, че ще има избори и това дали ще бъдат през март, април или май не променя коренно нещата”, посочи той

“Естествено, че в условията на пандемия хората се вълнуват и искат да бъдат 100% сигурни, че няма риск. но, вярвайте ми, в последните 4-5 избори, в които съм участвал, в които съм гласувал ми е отнемало не повече от 5-10 минути. Така че, има ежедневно други места и събития, където правим много по-интензивни контакти и където рискът е по-голям. Така че, от наша страна ще бъде направено всичко възможно – и като имунизиране на тези подвижбни комиси, защото те не са много, 400 комисии по 5 души, 2000 души, не е никакъв проблем да ги обхванем, и с първа, и с втора имунизация, за да са сигурни, и като наличие на дезинфектанти, и като ползване на маски. Нещата са ясни, като правила”, подчерта доц Ангел Кунчев.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови