София. За предизборната кампания ще важат правилата от заповедта на министъра на здравеопазването. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на брифинг след получаването на поредната пратка от ваксини на „Пфайзер“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Минимално забавяне ще имаме в рамките на седмица, след което очакваме дори компенсация на количествата и дори да има възможност за по-големи. Очевидно интересът към ваксината на „Пфайзер“ е много голям и се очаква те да увеличат капацитета си на производство, така че да могат да задоволят търсенето“, заяви Кунчев. По думите му получените днес ваксини ще тръгнат къ центровете, които са определени за средища.

Няма да допуснем риск за пресрочване на периода на реваксинация. Винаги има някакъв риск, но със схемата, която сме решили да следваме, рискът е сведен до минимум. Някъде се пази ваксина за втората доза“, добави той.

„След като вече имаме дата за изборите и вече говорим за подвижни секции, можем да кажем какво трябва да се спазва. Никой няма да открие топлата вода. Основното е дезинфекцията, личните предпазни средства и дистанцията. Освен подвижни секции може да добавим и имунизация. Това са малко над 2000 души и тези от тях, които работят в СИК, могат да попаднат приоритетно в групите за имунизация. Решение на ЦИК е какви изисквания да въведе. Процесът на комуникация не е по-рисков от посещение в един търговски център. Гласуването отнема не повече от 10-15 минути. За предизборната кампания ще важат правилата от заповедта на министъра на здравеопазването и като ограничение за събиране на хора, и като отстояние, и като носене на предпазни средства“, допълни Кунчев

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови