София. Затварянето на градове е изключително крайна мярка, но е редно да се обмисли ограничения в работата на нощните заведения и на стадионите. Това каза главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.
„Затварянето на градове е изключително крайна мярка и без кой знае какъв ефект. Затварянето на отделни фирми, обекти и няколко къщи е възможно. За мен следващата стъпка са ограничения в работата на нощните заведения и на стадионите. Това е стъпка, която и сега е редно да се обмисли. Отчита се и желанието на хората и да не се пречи на икономиката, но в момента Европа е на върха на вълната“, заяви той.

„Числото R се повишава и вече сме около 1 – 1.2, т.е. 10 души заразяват 12. При сравнение между предпоследната и последната седмица имаме 75% плюс, но в някои европейски държави това число е 350. Всичко зависи от нашето държание. Ако някой си мисли, че това е най-лошата ситуация. Ситуацията в Черна гора и Израел преди две – три седмици показа, че можем да имаме и между 7 и 8 пъти по-голяма заболяемост. Щом може да стане там, може и при нас да имаме 5 – 6 хиляди. Хората трябва да разберат, че зависи от поведението им и трябва да са така добри да пазят околните“, допълни той.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови