София. До 2-3 февруари, когато очакваме третата доставка на ваксини, ще разполагаме вече с около 100 000 дози. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ. „Това ще позволи, освен да имунизираме хората от лечебната система, да започнем да ваксинираме и в домовете за възрастни хора и хората, работещи в тази система“, посочи Кунчев.

„Достъпът до ваксини ще стане много по-лесен и широк и няма да е новина пристигането на следващата ваксина. За момента говорим за една ваксина на една фирма, а предстои да получим такива от поне още 5. Кога – зависи изцяло то тяхната организация и това кога ще подадат документи. Такива засега са подали „Модерна“ и „Астра Зенека“, заяви той.

„Очакваме, че още на 6 ще се получи разрешение за ваксината на „Модерна“ за ЕС, а до края на месеца вероятно и на „Астра Зенека“. Това означава, че до края на месеца ще можем да разполагаме с три от очакваните 6 ваксини. Това ще разшири много фронта на имунизация и ще започваме да обхващаме все повече и повече хора“, допълни Кунчев.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови