София. В някои райони на страната лечебните заведения са почти на предела на възможностите си, има места с натоварване над 90 – 95%. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Тази сутрин“ по БТВ. „Към мен бяха отправена писма и имейли от всички, които затваряме. Там, където хората са много, те са най-нагъсто и има активна дейност – там се случа заразяването. Колкото и да се опиваме да описваме, няма как да опишем на всяко едно място какво да прави човек. Всичко е възможно и не бива да натоварваме хората, че ще удължим периода на мерките. Нека да видим резултатите до края на седмицата и ще видим как ще процедираме. В края на седмицата вече ще имаме тенденция“, коментира Кунчев.

„Връзка между пандемията и изборния процес не виждам. Времето и начина на гласуване е такъв, че рискът във всяка друга дейност е или равен, или по-голям от този по време на изборите. При гласуване вътре не се допуска присъствие на повече от 2-ма – 3-ма гласуващи, няма струпване, човек няма близък контакт“, заяви той.

„При 8 660 настанени в болници и 690 в интензивни отделения, натоварването в болниците е много голямо. В някои райони на страната те са почти на предела на възможностите си. Има места с натоварване над 90 – 95%. Никой няма да оставим на улицата, но започват да се затрудняват лечебните заведения и затова трябва да затегнем мерките“, посочи Кунчев.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови