София. В момента, в който завършим имунизацията на колегите на първа линия, ще се имунизираме и ние и ще започнем с домовете за възрастни и учителите. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Тази събота“ по БТВ. „Моят ред за ваксиниране ще дойде предполагам в следващите 1-2 седмици. В момента, в който завършим имунизацията на колегите, които работят на първа линия, ще се имунизираме и ние. Идва ред най-вече на хората в домовете за възрастни и на учителите. Дори да не обхванем и завършим цялата здравна система, когато сме обхванали хората на първа линия, с количествата, които очакваме, можем да си позволим да започнем имунизацията в домовете за възрастни хора. Първите ще бъдат такива, в които не е имало заболявания и най-лесно и бързо може да се организира кампанията“, заяви той.

По темата за броя на желаещите учители да се ваксинират, Кунчев посочи: „Цифрите никога не са финални“.
„Видя се на база на 30 млн. направени ваксини в света, че процесът по ваксиниране е нормален и безопасен. Хората се поуспокоиха и сега желаещите да се ваксинират са повече. От учителите, които са над 96 000, желаещите са около 45%, като постоянно се увеличава броят“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови