София. В края на април не само, че ще има избор на ваксини, но и той ще бъде свободен. Това каза на брифинг след доставката на 51 600 дози от ваксината на „Moderna” срещу COVID-19 главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „По-скоро трябва да работим по мотивацията на гражданите да се имунизират, за да достигнем тези заветни 70%, които ще ни осигурят спокойствие като общество. Следващите два месеца основната ни задача е да върви имунизационния процес по всички възможни канали – и през лични лекари, и в електронната система, и със зелени коридори там, където има свободни дози“, коментира Кунчев.

Той подчерта, че първо се заделят количествата, необходими за втора имунизация, защото е недопустимо да провалят ваксинация заради това, че те не са планирани. „Винаги правете сметка, че една втора от това, което идва, го оставяме за втора доза, за да могат хората да завършват имунизацията и да получат сертификата, който желаят“, уточни Ангел Кунчев.

Люба АЛЕКСИЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови