София. Вирусът няма работно време, проблемът с ресторантите не е в присъствието на 50% от хора, а тяхното поведение. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. „В момента увеличаваме леглата в болниците и налагаме мерки. Умирането на стълбите на болниците се дължи на други фактори като лоша организация и липса на нормали легла в момента. В най-натоварените болници в момента половината от капацитета е заделен за COVID. Няма никакъв проблем те да станат специализирани болници за COVID. Според мен няма да се наложи. Ще успеем да държим нещата под контрол, за да не се стигне дотам. За мен има колебание на стойностите – те не вървят стръмно нагоре. Това ще продължи две – три седмици. Трябва да издържим март месец, защото това е върха на натоварването на третата вълна. След това ще започне постепенно нормализиране“, заяви той.

„Вирусът няма работно време. Вземаме решения на база на цифрите. Проблемът с ресторантите не е в присъствието на 50% от хора, а тяхното поведение, което рязко се променя в по-високите часове. Знам, че е неприятно, но поне могат да продължат да работят като заведения, а не като място за забавления. Ясно е, че в момента заведенията работят само като място за храна, без организиране на празненства.

„Да настроиш гнева си към някой, който от една година се скъсва от работа, за да се запази здравето, е ненормално и никога няма да го приема. Виждам, че хората са уморени, но и ние сме уморени“, каза още той.

„50% от всички влизащи в страната ваксини отиват към личните лекари. Трябва да повишим този процес. Вчера завършихме основната дейност по изборната администрация, която ни ангажира големи количества „Пфайзер“ ваксина. Оттук нататък тя също тръгва към личните лекари. Към средата на април очакваме първите количества на ваксината на „Янсен“. Количествата от „АстраЗенека“ не се произвеждат в САЩ. Не са потвърдени доставките ни за април от този производител. Това не е фатално, но ако не стане до седмица ще е притеснително“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови