София. Вероятно не само всеки месец, но и всяка седмица ще има доставки на ваксини, тъй като фирмите в момента изпълняват договори за милиони дози в целия свят. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ за доставките на ваксини срещу COVID-19. „Засега можем да говорим само за доставките на ваксини на фирмите, които са получили разрешение, защото тогава се прави график на доставките. Вероятно не само всеки месец, но и всяка седмица ще има такива доставки, тъй като фирмите в момента изпълняват договори за милиони дози в целия свят“, посочи Кунчев.

„Организацията на контрол и дистрибуция е доста сложен. Възможни са и малки промени в графиците и количествата, но те няма да променят истината – ние в момента сме в състезание с вируса. Той продължава да е около нас и да взема жертви и колкото по-бързо отнемем от територията му и дадем имунитет и защита на повече хора, толкова по-малко място ще остава за него и ще стават излишни предпазните мерки“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови