София. Вероятно на връх Коледа ще имаме готовност да посрещнем камиона с ваксини. Това каза доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

“На 24-ти тръгват всички камиони от Белгия до всички европейски страни. Вероятно на 25 вечерта, на връх Коледа или на 26-ти сутринта ще имаме готовност да посрещнем този камион в София. Сега, всичко се случва, това все пак е транспорт”, каза още доц. Кунчев.

Доц. Ангел Кунчев заяви, че това ще бъде оставено на избора на болниците в София, Бургас и Пловдив. “Това е старт, който да даде лице на кампанията”, обяви още доц. Кунчев.

“Всичко, което искахме е да не допуснем много високи пикове на епидемията, претоварване на системата, така че да не може да приема и лекува хора и да дадем шанс на всички, които не са се срещнали още с вируса ,да дочакат ваксината. Вървим по този път. Мисля, че ще се получат нещата. Само че има едно нетърпение у хората, има едно разколебаване: трябва, не трябва, полезна, не полезна”, каза още доц. Кунчев.

Според него шведският модел се е провалил.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови