София. България се нарежда на 24-о място по заболяемост от коронавирус в Европа. Това каза главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб срещу коронавируса доц. Ангел Кунчев по време на брифинг в Министерството на здравеопазването, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

“По данните на европейският център за превенция и контрол на заболяванията на база за последните 14 дни България се нарежда на 24 място по заболяемост със заболяемост 43, 19 на 100 хиляди и на 7 място с 1,19 на 100 хиляди. България запазва мястото и като заболяемост и като смъртност, поради това че има значителен ръст има на случаите в цяла Европа”, каза той.

“Спрямо държавите от балканския полуостров България се нарежда на 5 място по заболяемост след Румъния, Македония, Босна и Херцеговина, Албания. На 4 място по смъртност след Босна Херцеговина, Македония и Румъния”, доабви Кунчев.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови