София. Ако не бъдем внимателни по празниците, ще пречупим тази добра тенденция в намаляването на случаите. Това каза доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. „По отношение на смъртността, съм дал задача на Центъра по обществено здраве да извади за последната година или за някакъв период от време каква е смъртността в Европа, за да вият хората каква е ситуацията при всички други болести. Няма начин системните заболявания да не дават най-тежка картина“, заяви той.

„Все още съм на позицията, че трябва да останат затворени дискотеките. Ако спадът продължава, това ще ни даде възможност за глътка въздух, но трябва да бъдем много внимателни да не пропилеем тази много добра тенденция. Общо в Европа има 10% намаление, а при нас е 21%. Ако го пропилеем и по празниците тръгнем като невидели да се събираме, ще пречупим тази добра тенденция“, заяви Кунчев.

„С количествата, които България е договорила, ще имам достатъчно, за да можем да ваксинираме и дори да подаряваме“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови