София. Ако искаме да няма повече епидемия и да махнем мерките, трябва да достигнем 70 % имунизране.Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който пристигна в с. Бояджик, за да се опита да убеди учителите да се ваксинират, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
“Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения и глупости за чипиране”, подчерта той.

По думите му фактът, че България има достъп до ваксините срещу COVID-19 е нещо, което не трябва да се пренебрегва с лека ръка.
„Европа, за да е ефективна, според мен е правилно, реши да действа като едно пространство, а не като отделни държави и предварително да налее огромни средства в компании, които се заеха да правят ваксина. Това са над 2 милиарда евро. Те бяха предварително дадени, за да могат компаниите да работят бързо и да произведат ваксините. По този начин Европа имаше предимството да сключи т.нар. „предварителни договори“, без да го има още продукта, да имаме запазени количества“, посочи той.

Доц. Кунчев препоръча на педагогическия персонал да не се вслушват в мнението на който и да е, а да търси информация при специалистите.
„Интернет е свободно пространство. Всеки може да пише, каквото си поиска. Само, че вие да взимате решения на тази база ще е голяма грешка“, подчерта главният държавен здравен инспектор.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови