София. Ако има виновни лица по случая с ваксинираните общински съветници в Сандански, те ще бъдат наказани. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за предаването „Неделя 150“ по БНР по темата за имунизираните общински съветници в Сандански в разрез с правилата за ваксинацията в страната. „Ще направим всичко възможно да не стават чести тези случаи, но очевидно разминаване има. Получихме първоначалната информация. Чакаме и писмени обяснения на всички ангажирани по случая. Дори да са били благородни намеренията им – да оползотворят едни останали дози в Сандански, всяко отклонение от Националния ваксинационен план дразни хората“, заяви той.

„Това създава впечатление за нечестна организация и опити да минеш малко по-напред и да се облагодетелстваш. Това не трябва да се случва и затова реакцията ни е много бърза и остра. Ако има виновни лица, те ще бъдат наказани. Да се надяваме оттук нататък да не ставаме свидетели на такива отклонения“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови