За първи път у нас ще бъдат ще бъдат представени данни за честотата на функционалните гастроентерологичните заболявания. Това ще се случи в Пловдив на Националната конференция по гастроентерология. Организатор на събитието е Българско дружество по гастроентерология (БДГЕ).

Между 14 и 16 май 2020 в града под тепетата започва Национална конференция по гастроентерология. Основната тема на научния форум е “Възпалителни заболявания на гастроинтестиналния тракт”. Предвидени са отделни сесии за възпалителните заболявания на всички органи в храносмилателната система.

Освен това, по време на първия

ден на Конференцията се предвижда Ендоскопско училище. То е организирано от Европейското дружество по гастроинтестинална ендоскопия (ESGE). Ще има и научна сесия „Млади гастроентеролози”, която е организирана от Асоциацията на младите гастроентеролози в България.

Също така, по време на първия

ден на форума се предвижда представяне на резултати от първото по рода си Национално проучване за честотата на функционалните гастроентерологични заболявания в България от новосформираната Българска група по неврогастроентерология и мотилитет (BSNM).

Николов

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Николов

Най- нови