София. Днес се очаква в страната да бъдат доставени 138 060 дози от ваксината на „Pfizer/BioNTech“. Това е най-голямата пратка на ваксини срещу COVID-19 от този производител до момента. По изготвения график България ще получи общо 3.5 милиона дози ваксини на „Pfizer/BioNTech“ през второто тримесечие на 2021 г., като през месец май се очакват 1 505 790 дози от ваксината, а през юни – 1 645 020 дози.

Днес трябва да стане ясно дали ваксината на „Янсен“ ще бъде прилагана у нас. България вече получи дози от този препарат, които се съхраняват в страната до решението на Европейската агенция по лекарствата дали ваксината да се прилага с оглед на регистрираните редки случаи на тромбози.

Днес и РЗИ-тата в цялата страна трябва да обявят готовността си за отварянето на „зелени коридори“ около великденските празници – за периода от 30 април до 10 май. Те трябва да представят и организацията, при която ще бъдат отворени тези коридори за ваксинация.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови