Топ 30 на най-здравословните храни

Ден 1: Авокадо

Авокадото, което всъщност е плод, има ниско съдържание на фруктоза и високо съдържание на мононенанситени мазнини и калий, а резултатите от проучвания неслучайно показват, че плодът има благоприятен ефект върху сърцето и сърдечно-съдовата дейност.

Аз лично изяждам по едно авокадо почти всеки ден, обикновено в салатата си. Това увеличава приема ми на полезни мазнини и калории без да повишава много този на протеини и въглехидрати.

Авокадото много помага за поддържането на жизнено важния баланс между калия и солта в тялото, притежавайки повече от два пъти количеството калий, което има в бананите. Авокадото предлага близо 20 незаменими хранителни вещества като фибри, витамин Е, витамини от групата В и фолиева киселина. Също така, освен че може да се яде сурово, то може да се ползва като заместител на мазнини в различни рецепти (вместо масло или олио и др.).

Още един плюс за авокадото е че няма нужда се дават излишни пари за Био авокадо, защото то е един от най-сигурните за конвенционално отглеждане плодове, които можете да си купите.

 

Николов

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Николов

Най- нови