Добре поддържаната, красива коса е едно от най-важните условия за перфектна визия. За съжаление, много жени допускат сериозни грешки при миенето на косата си и по този начин вредят не само на външния си вид, но и на здравето си.
Попитахме експерти как точно трябва да се грижим за косата си и ето какво отговориха те.

Обърнете внимание на качеството на балсама за коса
На първо място, много от жените се интересуват предимно от качеството на шампоана си, а забравят напълно за балсама за коса. Когато купуват балсам, те обръщат внимание единствено на красивата опаковка, а не четат добре съдържанието и не са наясно с точното му предназначение. Но това е грешка, защото не толкова шампоана, а най-вече балсама може да преобрази напълно структурата на косата, придавайки блясък и жизненост.

Нанасянето на балсама е много важно
Шампоанът служи за премахване на замърсяванията и има за цел да разгради мазнините, за да направи косата чиста. Балсамът обаче може да направи чудеса.
Втората най-често срещана грешка е да се нанася балсам по цялата дължина на косъма. Не е чудно тогава, че толкова жени постоянно се оплакват от това, че прическата им към обяд се е развалила напълно, а до вечерта вече на нищо не прилича. Балсамът за коса трябва да се нанася в корените и краищата, а не по цялата дължина.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови