София. Апелирам към учителите, педагозите и персонала стриктно да спазват графика на ваксинацията, който е създаден, за да нямаме изпускане и празни дози. Това каза директорът на Столична РЗИ Данчо Пенчев пред журналисти, предаде репортер на Агенция “Фокус”.По думите му за момента сериозни притеснения няма сред учителите.

“В София град са получени от ваксините на “Пфайзер” близо 25 хил. дози, а от Модерна 4800 дози. Към момента се раздават последните получени количества, които да обхванат хората от фаза 2. В София се одвършва и фаза 1, където останаха стоматолози, фармацевти и лекари и помощен персонал”, заяви Пенчев.

“Искам да ви кажа, че и в момента пред Столична регионална здравна инспекция са линейките на Центъра за спешна медицинска помощ, които фактически поемайки ваксините, се превръщат в изнесени имунизационни пунктове. Там задължително преди започването на ваксинация се дава необходимата информация на хората, които са пожелали да се ваксинират. Пълната информация за ваксината е публично достойние и са на сайта на Министерство на здравеопазването, на сайта на Столичната РЗИ.

Той отговори на въпрос и кога се очакват първите дози от “Астра Зенека”. По думите му това ще се случи в средат ана месеца се очакват първите дози от “Астра Зенека”.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови