София. COVID-19 подмлади хората, които атакува, ако има болен ученик, то много бързо вирусът се разпространява в съответния клас и сред педагозите. Това каза директорът на РЗИ – София Данчо Пенчев в интервю за предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Вирусът няма работно време. Той работи постоянно и няма избирателно. Това, което в хода на епидемиологичните проучвания, които провежда Столична регионална здравна инспекция, ние констатираме, че една част от хората, които са положителни и контактните на първи ред са били в един часови диапазон, в който са посетили заведения. Тогава, когато се появи живата музика, тогава, когато човек отпусне своя темперамент, когато се освободят от противоепидемичните мерки, тогава човек спира да мисли за тези неща. Аз се обръщам към тези хора, защото в един такъв момент ако не искаме да мислим за собственото си здраве, поне да мислим за здравето на близките си и на хората, които са около нас“, каза той.

„Виждаме в момента и епидемиолозите казват, че преди в първата и втората вълна имаше семейства, в които само един или двама са болни, в момента в следствие на развитието на този английски щам, ние достигнахме дотам има ли един болен в семейството, цялото семейство се разболява“, обясни Пенчев.

„По това, което виждаме като статистика, ние констатираме, че вирусът подмлади хората, които атакува. Но на селективната извадка, която ние правим, констатираме, че ако има болен ученик, то много бързо вирусът се разпространява в съответния клас, паралелка. Това автоматично прехвърля заболяването върху учителите. Има училища в България, в които има 17-20 педагози, които са заболели“, добави той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови