София. До края на седмицата новите мерки в София ще влязат в сила. Това каза пред журналисти директорът на РЗИ – София Данчо Пенчев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Един голям период от време беше отделен на темата за децата и детските отделения. Само в УМБАЛСМ „Пирогов“ се вдигат с 20 леглата, в УМБАЛ „Св. Анна“ ще се увеличат също COVID леглата за деца. Около 30 деца има настанени с COVID. Не мога да конкретизирам състоянието на всяко от тях, но те имат клиника и фактът, че са в болница говори достатъчно“, заяви Пенчев.

„Мерките ще бъдат за 14 дни и няма да бъдат въведени от днес за утре. Обсъждаме в момента датата, в която трябва да бъдат въведени новите мерки. До края на седмицата те ще влязат в сила, но които от тях точно, е въпрос на Щаба и министъра. Ще има светъл прозорец и няма да е от днес за утре. Ще направим всичко необходимо, за да опазим здравето и живота на хората. Апелирам да се спазват мерките. Положението в София е сериозно. В хода на епидемиологичните проучвания в София е ясно, че голямата част то заразените бяха участници в протести“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови