София. София отново влезе в червената зона. В София ситуацията започва да става тревожна и напрегната. Това каза директорът на РЗИ-София Данчо Пенчев в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„Вчера имаше и събиране при проф. Ангелов с ръководителите на големите болници. Започва плавното повишаване на хоспитализациите в София-град. Мерките бяха разхлабени преди да получим тази информация. Към момента либерализираните мерки са внимателно прецизирани. Отвориха се само някои молове и фитнес зали. Заведенията ще останат затворени. Очакваме развитието на заболеваемостта, което ще ни даде индикации за това, което ще направим. Абсолютно е възможно пак затягане на мерките“, коментира Пенчев и уточни, че проф. Ангелов ясно е казал при каква заболеваемост ще се стигне до ново затягане на мерките. По думите му за децата засега няма да се затягат мерките.

Пенчев посочи, че в началото на пролетта ще има достатъчно избор на ваксини за пациентите, които искат да се имунизират срещу коронавирусна инфекция.

Попитан колко са констатираните нарушения в София, Пенчев посочи, за последната седмица са направени 200 проверки на молове, фитнеси, заведения за обществено хранене. „Изготвени са 21 акта. Никога не влизаме под прикритие“, добави той и призна, че има недостиг на кадри в столичната РЗИ.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови