През всеки един от сезоните тялото ни се нуждае от различни грижи. Обикновено не пропускаме да обърнем внимание на кожата и косата си, но често пъти забравяме, че очите също се нуждаят от внимание. За да бъдат здрави те през зимата, вижте какво съветват лекарите.

Не забравяйте за слънчевите очила

Обикновено щом захладнее и веднага ги прибираме, но това е грешка. Особено, ако навън е навалял сняг. Гледката с искрящата бяла пелена в слънчев ден е прекрасна, но ужасно вредна за очите. Такава комбинация уврежда роговицата, ретината и лещата. Затова винаги слагайте слънчеви очила.

Алергии към студа

Те се изразяват в сълзене, зачервяване и болки в очите, когато навън температурите са ниски и духа силен вятър. Ако симптомите са твърде изявени, непременно се консултирайте с лекар.

Липса на витамин Д

Тя е провокирана от недостатъчно излагане на слънчева светлина и ни прави по-лениви и нетрудоспособни. Липсата на този важен витамин се отразява пагубно и на очите. Можете да противодействате, ако добавите допълнително осветление, особено на работното място, където човек прекарва по-голямата част от деня.

Сухият въздух

През зимата в помещенията въздухът е много сух, поради наличието на отоплителни уреди. Това провокира така наречения симптом на „сухото око“. За да се предпазите може да използвате хидратиращи капки за очи, а също и да добавите овлажнител на въздуха в помещението. Също така пийте и повече вода, за да компенсирате липсата на течности.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови