София. Разпространената в социалните мрежи снимка е на транспортната линейка на Спешна помощ – София, която извозва медицински отпадък. Това каза говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. По думите ѝ чувалите в линейката от разпространените в социалните мрежи снимки определено не са зелки. „Първоначално изпитах обида, защото всички, които работят в Спешната помощ, знаят, че това не може да бъдат зеленчуци. Вижда се, че големината на чувалите е значителна. Досега в живота си не съм виждала щампирана зелка. На една от снимките ясно се вижда щампата, която обозначава опасен медицински продукт“, посочи тя.

Сунгарска уточни, че това е линейка, която е бракувана по определени технически параметри. „Запазили сме я и тя е единствено за извозване на опасни медицински отпадъци. Тя е транспортната линейка на Спешна помощ – София. Вижда се колко е натъпкана. Това е медицински отпадък само за изминалите 24 часа. Линейката е безкрайно натоварена всеки ден. Светлинните и звукови сигнализации са за случай, ако възникне ситуация на пътя, тяе длъжна да сигнализира, че в нея има нещо опасно и участниците в движението трябва да се пазят“, посочи тя.

„Радостно за нас е , че от един момент нататък много хора прозряха за какво става въпрос и коментарите се обърнаха срещу тези, които са публикували това. Това са освен защитни костюми, спринцовки, ампули и специфичен медицински отпадък. Линейката е заснета вчера сутринта, когато е извозвала опасни отпадъци от изминалите 24 часа към екарисажа на УМБАЛ „Александрова“, допълни тя.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови